Mini Lening of Wat Is Het Alternatief?

 

Laatste Nieuws FlitsLening Wat verandert er voor u als lener en wat zijn uw rechten.

De mini lening is erg populair bij de consument die een klein bedrag wil lenen. Nadeel: het is duur, maar is er een goedkoper mini alternatief?  

De winkelpas van bijvoorbeeld de Bijenkorf of V& D geven u de gelegenheid om bij hen te kopen op krediet. Dit is niet anders dan een andere vorm van een min lening die wellicht (iets) goedkoper lijkt dan bij de geldverstrekkers. Maar ook deze vorm heeft zijn keerzijde die maar weinig leners zich realiseren totdat ze voor een ‘echte’ lening worden geweigerd op grond dat men al te veel krediet heeft opgenomen.

Registratie Kredietruimte

De onschuldig lijkende klantenpas kan u later bij het aanvragen van bijvoorbeeld een hypotheek of een andere lening nog eens flink wat problemen opleveren. Dat heeft te maken met het feit dat bedragen vanaf 450 euro worden geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie in Tiel.

Het lijkt wel handig om een klantenpas te hebben, maar de krediet ruimte die u hierbij krijgt wordt wel op uw conto bijgeschreven. Dus niet het opgenomen krediet (via de aankoop van artikelen) wordt genoteerd, maar wat u maximaal kunt betalen met de winkelpas.

Als u bijvoorbeeld € 1000 op krediet mag kopen met betreffende pas bij een winkel dan wordt u dus geregistreerd bij het BKR voor die € 1000 en niet voor het feitelijke bedrag dat u heeft geleend. Dus ook als u niet van plan bent om met de kaart te kopen dan wordt toch uw kredietwaardigheid aangetast.

En het gemak waarmee u dit soort winkelpassen kunt krijgen, zelfs zonder dat u van plan was ze te gebruiken, zorgt ervoor dat veel consumenten zonder te het te weten reeds voor vele duizenden euro's staan genoteerd bij het BKR voor de krediet ruimte die ze hebben gekregen van de verschillende winkelbedrijven

Dat hoeft geen probleem te zijn, totdat u een lening wilt aangaan. Omdat deze kredieten van winkelbedrijven ook staan geregistreerd bij het BKR zien uw toekomstige  kredietverstrekkers dat u reeds een krediet ruimte heeft gekregen en dat nemen ze mee in hun beoordeling of u bij hen kunt lenen en wat het rentepercentage is. Het kan uiteindelijk zelfs leiden tot een hogere rente of zelfs het afketsen van de aanvraag voor een lening.

Bovendien is het lenen via winkelpassen erg duur. Men rekent vaak meer dan 20% op jaarbasis op het krediet dat u heeft opgenomen door aankoop. Dat is tot nog toe wel goedkoper lenen dan bij de geldaanbieders waar u een klein bedrag (ongeveer 750 euro) kunt opnemen tegen een zeer hoge rente. Die geldverstrekkers zijn overigens niet de grote banken, want die zijn alleen geďnteresseerd om u grotere kredieten te verstrekken.

Krediet Postorderbedrijven

Overigens is op krediet kopen bij postorderbedrijven minstens zo duur. Bovendien kan het zijn dat als u bijvoorbeeld een koelkast koopt met het krediet verstrekt door postorderbedrijf, u nog aan het afbetalen bent van die lening terwijl de koelkast allang weer de deur uit is. Dat is erg frustrerend en bovendien levert dat een onoverzichtelijke situatie op van wat uw rentekosten zijn.

U kunt nog steeds kleine bedragen opnemen bij de verschillende kredietverstrekkers. Dat zijn dan niet de banken die dat doen, maar vooral geldverstrekkers die online opereren.

De rente echter die u op deze mini leningen, ook wel flitsleningen genoemd vanwege de snelheid waarmee u het geld kunt opnemen, zijn echter nog veel hoger dan wanneer u via een klantenpas of credit card leent.

Nieuwe wet

De politiek heeft in de nieuwe wet wel grenzen gezet aan de hoogte van de rentepercentages die men u in rekening kan brengen en ook heeft men er een vertragingsmechaniek in aangebracht: het zal langer duren voordat u het geld ter beschikking heeft. Daardoor is de verwachting dat ook het aantal aanbieders van kortlopende kredieten sterk vermindert.

Mini Alternatief

Maar wat is dan wel het alternatief voor de mini lening? U kunt bijvoorbeeld kijken of de aankoop waarvoor u het geld wilde gebruiken wel nodig is en of dat niet kan worden uitgesteld. Of wellicht kunt u die koelkast of tv toestel ergens tweedehands kopen? Ga dus na of u niet op een andere manier in uw kredietbehoeften kan voorzien als goedkoop lenen niet mogelijk is.

Particulier Geld Lenen

BKR Registratie Succesvol Verwijderen

Snel Geld Lenen Zonder BKR Toetsing

5000 Euro Lenen Zonder BKR Toetsing