> Home > Particulier Geld Lenen  > Zakelijk Lening  BKR Omzeilen / Hoe Doe je Dat > OnderHandse Lening / Hoe Werkt Dat > Snel Geld Lenen > BKR Video > Bereken Hypotheek > 2e Hypotheek > Subsidie Woning > Sitemap

Executiewaarde huis berekenen: veiling zit er  10 % naast

Laatste nieuws is niet goed voor mensen die hun huis gedwongen moeten verkopen: eigenaren die hun hypotheekrente niet meer kunnen betalen en daarom hun huis moeten zien kwijt te raken krijgen soms wel tot 10 % minder terug dan de executiewaarde die de huizenveiling van tevoren had berekend.

Toch is het aantal huizen dat via een veiling wordt verkocht redelijk stabiel gebleven in de afgelopen tijd. Hoe kan het dan dat de huizeneigenaar die gedwongen moeten verkopen toch minder krijgt bij een veiling dan waarop men had gerekend?

Welnu, nog toch steeds is er een gezonde belangstelling om op een veiling een woning te kopen, echter de vastgoedhandelaren die vaak bij dit soort gedwongen verkopen te vinden zijn treden nu ook terughoudender op door de economische crisis van de afgelopen tijd.

Zelfs tijdens gezonde economische tijden krijgt men normaliter 20 % minder voor het huis terug dan wat men ervoor betaald heeft. Nu moet men dus rekening houden met een nog lagere verkoopprijs dan de executiewaarde die de veilinghuizen van tevoren berekenen.

Wat voor de verkoper negatief klinkt is natuurlijk wel voor de koper positief: particulier koopjesjagers hebben daardoor meer kans om goedkoop aan een woning te komen.

Men verwacht dat de executiewaarde van een huis voorlopig ook niet zal stijgen dus reken uzelf niet rijk voordat de veiling is afgelopen.

Zie ook website: Maximale Hypotheek Berekenen: TOP 5 Hypotheekverstrekkers (Nieuw venster wordt geopend)
Wel Woonlastenverzekering, Toch 80 % Huizeneigenaren Niet Verzekerd
Uitleg spaarhypotheek
Uitleg bijleenregeling
Variabele Hypotheekrente – Welke Risico’s en Kosten?
Hypotheek Kiezen - Welke is het populairste en wat is het alternatief
Waarom Tweede Hypotheek Nemen
Zelf uw huis verkopen zonder makelaar
Lenen met Eigen Huis als Onderpand
Goedkoopste Hypotheek
Betalingsachterstand Huizenbezitters: wanneer gaat de bank over tot verkoop huis?
Wat is de executiewaarde van een huis?
Wat is een Lijfrente-Hypotheeek en is dat iets voor mij?
Executiewaarde huis
Lenen met Eigen Huis
Top 10 sites die uw maximale hypotheek berekenen
Berekenen Hypotheek: wat mag ik maximaal lenen en hoe komt ik aan onafhankelijke informatie hierover?
Wat is een Hypothecaire Lening?
Hypotheekrenteaftrek - Einde in Zicht?
Subsidie Woning
Hypotheek
Hypotheek en bkr
Home