> Home > Particulier Geld Lenen  > Zakelijk Lening  BKR Omzeilen / Hoe Doe je Dat > OnderHandse Lening / Hoe Werkt Dat > Snel Geld Lenen > BKR Video > Bereken Hypotheek > 2e Hypotheek > Subsidie Woning > Sitemap


Uitleg spaarhypotheek

Waarom kiezen veel hypotheeknemers tegenwoordig voor een Spaarhypotheek? Indien u kiest voor deze leningsvorm heeft u heel wat minder kopzorgen, zeker in vergelijking met de beleggingshypotheek. Bij die laatste vorm is men helemaal afhankelijk van de koersen van aandelen. Huizenbezitters die op deze manier een woning hebben gefinancierd hebben de afgelopen twee jaar niet rustig kunnen slapen.

Het is vooral de zekerheid dat men aan het einde van de rit de hypotheek een lening ook kan afbetalen dat veel huizenbezitters voor de spaarhypotheek kiezen. Het is daarnaast ook de overzichtelijkheid van deze leningsvorm waardoor deze hypotheek in een heel korte tijd zo populair is geworden.

Zie ook website: Maximale Hypotheek Berekenen: TOP 5 Hypotheekverstrekkers (Nieuw venster wordt geopend)

Hoe werkt Spaarhypotheek?

Men neemt een spaarrekening bij uw bank of andere geldverstrekker of bij een verzekeraar waar men maandelijks een vast bedrag opzet. De rente die u op het gespaarde geld krijgt wordt gebruikt om de rente op uw lening af te betalen. Daarbij is de ontvangen interest op het spaargeld gelijk aan de hypotheekrente die u moet betalen. Dat betekent dus dat u aan het einde van de looptijd alles hebt afgelost.

Je zou kunnen zeggen dat dit de meest zorgeloze vorm van hypotheek is. U bent er immers zeker van dat aan het einde van de lening alles is terugbetaald aan de bank. Juist tijdens de woelige periode van de beurs hebben veel huizenbezitters dit zeer kunnen waarderen.

Helemaal zorgeloos is natuurlijk geen enkele lening. Je moet natuurlijk wel een inkomen hebben waarbij u maandelijks een bedrag op te spaarrekening zet. Voor de rest is deze hypotheeklening erg overzichtelijk.

Dat was ook een reden waarom men bij de introductie ervan twijfelde of de hypotheekadviseurs hieraan wel wilde meewerken. Men had weinig te doen en kon daardoor ook zo minder kosten in rekening brengen.

Toch heeft de populariteit van de spaarhypotheek door kunnen zetten en de verwachting is dan ook dat dit jaar nog meer mensen zullen vragen bij hun bank naar deze relatief risicoloze hypotheekvorm.

 

 

Zie ook website: Maximale Hypotheek Berekenen: TOP 5 Hypotheekverstrekkers (Nieuw venster wordt geopend)
Variabele Hypotheekrente – Welke Risico’s en Kosten?
Uitleg bijleenregeling
Waarom Tweede Hypotheek Nemen
Hypotheek Kiezen - Welke is het populairste en wat is het alternatief
Zelf uw huis verkopen zonder makelaar
Lenen met Eigen Huis als Onderpand
Goedkoopste Hypotheek
Betalingsachterstand Huizenbezitters: wanneer gaat de bank over tot verkoop huis?
Wat is de executiewaarde van een huis?
Wat is een Lijfrente-Hypotheeek en is dat iets voor mij?
Executiewaarde huis