Financiering

De term financiering wordt veelvuldig gebruikt in het geldverkeer wanneer er sprake is van een lening, of dat nu een particulier lening  is, van een bedrijf of de bij overheid. Het woord ‘financiering’ wordt overal voor gebruikt. Men heeft het over financiering van een huis, boot, laptop, scooter etc. Allen bij een lening voor een woning spreek men eerder van een hypotheek. Bij bedrijven zou men dat ook het aantrekken van vreemd vermogen kunnen noemen, in tegenstelling tot het Eigen Vermogen van een onderneming.  Bij de overheid heeft men het vaak over het financieren van het begrotingstekort of ook wel het financieringstekort genoemd.

Te pas en te onpas

Men kan zeggen dat het woord financieren te pas en te onpas wordt gebruikt om alle vormen van lenen aan te duiden, zowel door de kredietverstrekker als de kredietnemer, ongeacht of we hier te maken hebben met een privélening dan wel een zakelijke lening.

 

In economische uitdagende tijden zoals dat wel eens diplomatiek wordt genoemd is het verkrijgen van een krediet (lening) eigenlijk voor iedereen een kunst apart geworden.  Regels worden veel scherper nageleefd, omdat de bank in eerste instantie bezig is om de schade voor zichzelf zo veel mogelijk beperkt te houden. Dat laatste heeft tot gevolg dat veel bedrijven die op zich er gezond voorstaan toch kopje ondergaan, omdat de bank weigert een krediet te verstrekken. Zekerheid voor alles, moet de geldverstrekker denken, met alle gevolgen van dien voor iedereen die voorfinanciering wilt hebben voor een huis, bedrijf of wat dan ook.

Voor de wind

Natuurlijk is het ook niet makkelijk om geld los te krijgen van de verschillende instanties wanneer het economisch voor de wind gaat. In welke omstandigheid dan ook men moet goed beslagen ten ijs komen om de bankier ervan te overtuigen dat men voldoende middelen heeft en voldoende toekomstperspectief om het geld dat men wil krijgen van de bank ook kan worden terugbetaald.

Huizenprijzen

Met een hypotheek zal het in economisch goede tijden overigens geen probleem zijn. Men heeft immers een vast salaris en tot voor kort stegen de huizenprijzen ieder jaar weer. De prijzen gingen als het ware door het dak heen. Wanneer men echter twijfelt of men wel de baan volgende maand nog wel heeft dan zal men de blaren op uw tong moeten praten om een krediet los te kunnen krijgen.

Hoe overtuig ik een bank om mij een krediet of lening te verstrekken?

Alleen door goede voorbereiding : uw eigen financiële  situatie realistisch onder ogen zien kan u op zich al veel teleurstellingen besparen. En ook eerlijk zijn naar de bank toe over uw toekomstkansen in de branche waar u werkt zal de grootste kans maken om door de procedure heen te komen. Banken zijn in economisch vervelende tijden uiterst kritisch en zullen bijna standaard nee zeggen en moeten worden overtuigd om er een ja van te maken.

Dat is vooral voor huizenbezitters in het recente verleden wel anders geweest.

Echter laat u zeker niet ontmoedigen: de bank als kredietverstrekker heeft ook u als klant nodig anders zal de toekomst ook voor deze instellingen er niet goed uitzien. Hoewel ze natuurlijk altijd om de overheid kunnen rekenen om de miljardenrekening voor hen te betalen, iets wat u helaas niet kan.  Volhouden is het devies, ook al heeft u in de eerste instantie een afwijzing gekregen van uw huisbankier. Nee heb je, maar door gewoon door te gaan en weer een aanvraag bij een andere kredietverstrekker in te dienen kan het nog altijd een ja worden.


 

BKR Registratie Succesvol Verwijderen

Snel Geld Lenen Zonder BKR Toetsing

5000 Euro Lenen Zonder BKR Toetsing